Texas Chili



 A Recipe or two...

    



                                                                                                                                                                               

.........................Texas.............in size, similar to France...

 

                                                                     





2  tablespoons vegetable oil

2  pounds stewing beef, cubed 

1  cup chopped onions 

1  green bell pepper, seeded and chopped

1  clove garlic, minced

1  12 ounce can tomato paste

2½ cups water

2  pickled jalapeño peppers, rinsed, seeded, chopped

1½ tablespoon/s chili powder 

½  teaspoon crushed red pepper

½  teaspoon salt

½  teaspoon dried oregano

½  teaspoon cumin

1  15½ ounce can pinto beans, drained

In a large heavy pan, heat oil and brown beef cubes on all sides.

Add onions, bell pepper and garlic, and fry them with beef for about  5 minutes.

Add all the remaining ingredients, except beans, and simmer the chili for 1½ hours or until  the meat is tender.

Add beans, and simmer 30 minutes longer. 

 

Sw. 'kalopskött' av nötkött

OBS!  'Green onion' is 'gul lök' in Swedish!

vitlöksklyfta, finhackad

 

 2 st inlagda jalapeñopeppar som sköljes-kärnas-hackas

ounce 28,4 gram x 15½ = 440,2 gram

16 fl oz/fluid ounces  = 1 pint  (4,7 dl) US

 

Använd en riktig gjutjärnspanna och bryn  köttbitarna väl på alla sidor.

 

När allt utom bönorna lagts i så skall det sjuda i cirka 1½ timma eller till dess köttet är mört. 

Tillsätt bönorna och sjud i 30 minuter till.   


-Preferably served with original Texas Lone Star Beer,

Mexican Tecate
or a bottle of Pabst.





How to cook real Texas Chili




Texas state agencies

 

The Best Food and Drink in Texas

 

bell pepper = capsicum = sweet pepper  Equivalents:  One tablespoon dried = 3 tablespoon chopped fresh  Notes:  Red and yellow peppers are riper, more flavorful, and pricier than the more common green ones. You can occasionally find bell peppers in other colors as well, like brown, white, pink, orange, and purple.   Substitutes:  Holland bell peppers (thicker walls) OR Italian frying peppers OR cubanelle (more flavorful) OR poblano pepper (hotter than bell) OR Anaheim pepper (hotter than bell) OR pimiento OR dried bell pepper flakes

bull's horn  Substitutes:  green bell pepper

cachucha pepper = rocatillo = aji dulce  Substitutes:  bell pepper


There's No Chili Like Texas Chili




-Click here to get to Texas!

 

 

 

Austin 

Dallas

  El Paso Times Online

El Paso

Great Mexican Food from Old El Paso®

El Paso, Texas - Intellicast Four day weather forecast

Texas, The Lone Star State, var en tid helt självständigt, men tillhör idag en region som i flera avseenden skiljer sig från resten av U.S.A.
Kaktus, olja, grus & sand, stäpp, och öken, skallerormar & TexMex-kultur
(i både arkitektur, mat & musik)
är bara några av de typiska särdrag som präglar området. 

 Regionen heter The Southwest och består av Texas, Arizona, New Mexico & Oklahoma.
Floden Rio Grande är legendarisk både historiskt och från otaliga böcker och filmer,
och bör upplevas på plats. 

 

      
      x
 
© Swengelsk, KB ®
webmaster